Glutenfritt majs- och bovetebröd

Receptet kommer ursprungligen härifrån men för att ändra smakerna lite samt för att bli säker på att degen skulle få plats i formen har jag modifierat mängderna en aning. Brödet tar sin tid att baka, cirka fyra timmar, men det är väl värt det. Resultatet är så gott, prova själva! 
 
Du behöver: 
300 g kallt vatten
10 g jäst
10 g honung 
100 g majsmjöl
75 g bovetemjöl
1 tsk salt
20 g fiberhusk 
neutral olja
 
Mät upp vattnet i en bunke och vispa i jästen. Addera därefter majsmjöl, bovetemjöl, honung och salt och vispa till en jämn smet. Sedan tillsätter du fiberhusk och vispar ihop allt snabbt så inga klumpar bildas. När alla ingredienser är ihopblandade, täck bunken med plastfolie och låt vila i två timmar. Efter två timmar, smörj formen och dina händer med olja - för att undvika att degen fastnar då den kan vara lite kladdig. Lägg degen i formen, strö över lite majsmjöl och låt vila ytterligare en timme.
 
Värm upp ugnen till 150 grader. Efter en timme är det dags att stoppa in brödet i ugnen och grädda i ungefär 40 minuter. När brödet är klart ska innertemperaturen vara 96 grader. Låt svalna ordentligt innan du skär i brödet. Sedan är det bara att ha på valfritt pålägg och äta! :) 

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Nathalie, 20 år, Västerås
Kontakt: nathalieharlin[a]gmail.com

home  RSS 2.0 bloglovin